voetbalzone

Kuyt: ‘Zag je mij rennen? Dat was mijn snelste sprint van de wedstrijd’

Thijs Post06 jul 2014, 09:10
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2014, 09:10
Advertentie

Het Nederlands elftal rekende zaterdag af met Costa Rica: de ploeg van bondscoach Louis van Gaal was na strafschoppen te sterk. Tim Krul werd de held van Oranje. De keeper van Newcastle United werd door bondscoach Louis van Gaal ingebracht en hij stopte twee strafschoppen. Dirk Kuyt, voor de derde keer op rij in de basis, genoot van de acties van de doelman.

voetbalzone

Kuyt, die Krul de tegenstander zag intimideren, spreekt van ‘een ongelooflijke avond’. “Hoe Tim in die goal bezig was met de Costa Ricanen, ongelooflijk”, zegt Kuyt na afloop van de wedstrijd tegen de NOS. “Toen zij voor de eerste keer een strafschop misten was ik ervan overtuigd dat wij door zouden gaan.” De 33-jarige Kuyt, die de vierde penalty van Oranje benutte, startte dus voor de derde keer in de basis als verdediger en opnieuw liet de Katwijker zijn longen uit zijn lijf. Door de adrenaline voelde hij geen vermoeidheid toen de verlenging erop zat.

“Zag je mij rennen toen Krul de beslissende strafschop stopte? Dat was mijn snelste sprint van de wedstrijd.” Nederland zit door de zege bij de laatste vier en woensdag is Argentinië de tegenstander in de halve finale. “Het wordt de dood of de gladiolen. We zijn aan een fantastisch toernooi bezig en kunnen volgens mij iedere tegenstander verslaan. Ook Argentinië dus.”

Bezig met laden …