Kuyt zoekt positieve punten: 'In dat licht bezien is dit wel even goed'

Matthijs van Laar16 apr 2016, 23:39
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2016, 23:39
/

Feyenoord miste zaterdagavond de benodigde scherpte om de knappe zegereeks van de laatste weken een vervolg te geven. De Rotterdammers werkten nog wel een achterstand weg tegen FC Groningen, maar meer dan een 1-1 gelijkspel zat er niet in. Aanvoerder Dirk Kuyt ziet daar echter ook de positieve kant van.

Over een week staat Feyenoord immers in de bekerfinale tegen FC Utrecht. “Misschien is het richting de bekerfinale wel goed om even wakker geschud te worden”, zei hij na afloop van het duel in De Kuip voor de camera van FOX Sports. “Hij ging er niet in. Ik had zelf de kansen. Normaal heb ik wel die scherpte, maar vandaag niet.”

Feyenoord kwam voor rust op achterstand door toedoen van Michael de Leeuw, die op aangeven van ex-jeugdspeler Oussama Idrissi de 0-1 binnen schoot. Middels een rake kopbal van Tonny Vilhena kwam de thuisploeg in de tweede helft langszij, maar meer zat er dus niet in. Desondanks blijft Feyenoord stevig op de derde plaats staan.