voetbalzone

KV Kortrijk wipt Standard opnieuw uit beker en verergert crisis

Daniel Cabot Kerkdijk23 dec 2009, 21:34
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2009, 21:34
Advertentie

De positie van Laszlo Bölöni bij Standard Luik lijkt na woensdagavond onhoudbaar te zijn geworden. De Luikenaars gingen in het kader van de Beker van België voor eigen publiek onderuit tegen KV Kortrijk: 1-2. Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat de West-Vlamingen de Luikenaars de voet dwars zetten. De ploeg van Bölöni verloor vijf van haar laatste zeven officiële duels.

In een tijdsbestek van twee minuten nam Kortrijk een dubbele voorsprong. Na een voorzet van Laurent Ciman vanaf rechts ging Marcos onder de bal door en tikte Christian Benteke het leer via de binnenkant van de paal voorbij Sinan Bolat. Brecht Capon verdubbelde de marge. Hij kreeg de bal met Adama Sarr in de rug aangespeeld en legde de bal met een halve volley in de verste hoek.

Na de hervatting was de thuisploeg de betere partij, maar de aansluitingstreffer viel pas twaalf minuten voor het eindsignaal. Een knap schot van Axel Witsel was te machtig voor Kortrijk-doelman Glenn Verbauwhede. Standard drong in de slotfase nog wel aan, maar de bezoekers hielden stand.

Club Brugge schaarde zich wel bij de laatste acht van het bekertoernooi. De ploeg van Adrie Koster versloeg Lokeren met 2-1. Dorge Kouemaha en Ronald Vargas waren trefzeker namens de Bruggelingen, die zagen hoe Carl Hoefkens net voor rust met rood van het veld ging. Anderlecht was een maatje te groot voor FCV Dender EH (3-0). Tom De Sutter (2x) en Lucas Biglia waren trefzeker.

Bezig met laden …