voetbalzone

KV Mechelen krijgt reglementaire 5-0 zege toegewezen tegen STVV

Erik van Dam28 dec 2010, 14:22
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2010, 14:22
Advertentie

Het Sportcomité van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag besloten dat de wedstrijd tussen Sint-Truiden en KV Mechelen eindigt in een reglementaire 5-0 zege voor de bezoekers. De wedstrijd werd oorspronkelijk afgelast. Het Sportcomité oordeelde nu dat de thuisploeg zich niet kon beroepen op overmacht.

Het is al de tweede keer in een week tijd dat een wedstrijd in België met forfaitcijfers wordt beslist; vorige week kreeg Cercle Brugge haar zin na de afgelasting van Charleroi en won eerstgenoemd team met 5-0. Voor wat de wedstrijd tussen Sint-Truiden en Mechelen betreft, die op 18 december gespeeld had moeten worden; scheidsrechter Sam Loeman keurde het veld van STVV drie kwartier voor de aftrap af wegens een gevaarlijke ijsstrook langs de zijlijn.

Het Sportcomité oordeelde dat STVV grote inspanningen had gedaan om het speelveld ijsvrij te maken, maar dat ook de neutrale zone en de strook naast de zijlijn dienen vrijgemaakt te worden. Hierin zou de Limburgse club tekort zijn geschoten. Sint-Truiden heeft nu zes dagen om in beroep te gaan tegen de beslissing van het Sportcomité; de Belgische media verwachten dat dit ook gebeurt.

Bezig met laden …