KV Mechelen laat oude tijden herleven

21 apr 2009, 23:29
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2009, 23:29
Oude tijden lijken in Mechelen weer te herleven. Na een loodzware tweekamp met Cercle Brugge heeft het elftal van Peter Maes na strafschoppen de finale van het bekertoernooi gehaald. Na 120 minuten voetbal was de stand op 2-1 gebleven, exact dezelfde cijfers waarmee Cercle de heenwedstrijd in haar voordeel had beslist. Op zaterdag 23 mei speelt de voormalig Europa Cup-winnaar in het Brusselse Koning Boudewijnstadion de eindstrijd tegen Lierse SK of Racing Genk, beiden staan woensdag tegenover elkaar.

De bekerstrijd tussen de Belgische middenmoters kende een flauw verloop van het eerste bedrijf, waarbij zowel Mechelen als Cercle geen open huis hielden. Na bijna een half uur spelen was het de thuisclub die het duel wist open te breken dankzij een harde pegel van Bjorn Vleminckx, die zodoende alweer voor zijn zesde seizoensgoal in het bekertoernooi tekende. In de blessuretijd pakte Cercle echter alsnog de gelijkmaker: Tony Sergeant profiteerde optimaal van een voorzet van Vuza Nyoni.

In de tweede helft, die van veel meer spanning werd voorzien, wist Mechelen welke kaarten er geschud moesten worden om in de totaalstand alsnog langszij te komen: scoren. Na 69 minuten gebeurde dit ook en trilde het uitverkochte Veolia-stadion op haar grondvesten toen Joachim Mununga op aangeven van Nana Asare in de kruising raak kopte. De zenuwachtige slotfase leverde verder geen doelpunten meer op waardoor er een verlenging aan te pas moest komen.

Hierin had Cercle, dat zich in aanloop naar de wedstrijd in een abdij had afgezonderd voor de buitenwereld, lichtelijk de overhand. Het was echter in deze fase invaller Giuseppe Rossini die namens Mechelen het dichtst bij een doelpunt was. De voormalig spits van FC Utrecht zag zijn kopbal door Cercle-doelman Bram Verbist fraai worden gered. In de noodzakelijke strafschoppenserie was Mechelen-goalie Olivier Renard bepalend door de eerste penalty van Sergeant te keren. Op 4-3 maakte Antun Dunkovic het voor Malinwa definitief af.