KV Mechelen op de valreep richting tweede plek

18 okt 2009, 20:06
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2009, 20:06
KV Mechelen leek lange tijd genoegen te moeten nemen met een gelijkspel bij Racing Genk, maar de verrassing uit de Belgische Jupiler Pro League wist net op tijd de winnende te produceren. Daardoor gingen De Kakkers met de 1-2 zege aan de haal, en komt de ploeg van trainer Peter Maes in punten weer op gelijke hoogte met Club Brugge, dat echter later vanavond nog in actie komt.

Mechelen begon zeer matig. Al na vijf minuten moesten de bezoekers een penalty toestaan na een overtreding van Romeo van Dessel, Het buitenkansje werd vervolgens binnengeschoten door Daniel Tozsér. Na een half uur spelen herstelden de gasten zich. Aloys Nong ontsnapte op links en vond vervolgens met een balletje terug de inlopende Joachim Mununga, die binnen kon schieten.

Lange tijd leek er geen winnaar meer te gaan komen, maar vijf minuten voor het einde herstelde Van Dessel zijn fout van vroeg in de wedstrijd. De verdediger sprong het hoogste bij een indraaiende vrije trap en klopte met zijn kopstoot Genk-doelman Davino Verhulst. Niet veel later voorkwam Mechelen-collega Olivier Renard met een fraaie save een nieuwe gelijkmaker van Tozsér.