Daniel Cabot Kerkdijk22 aug 2010, 22:23
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2010, 22:23

Club Brugge heeft zondag voor de derde keer verloren dit seizoen. KV Mechelen was te sterk en blijft derhalve samen met Racing Genk aan de leiding. De Bruggelingen hebben tot dusver nog maar drie punten verzameld. Aan het sprookje van RC Genk komt voorlopig geen einde. De Limburgers wonnen vlot op het veld van Eupen en behouden het maximum van de punten.

Club Brugge - KV Mechelen 1-2
Na het horen van het rustsignaal was er volop boegeroep vanaf de Brugse tribunes aan het adres van de scheidsrechter. Het thuispubliek voelde zich bekocht na een rode kaart voor Jonathan Blondel en een niet-gefloten strafschop na een fout op Josehp Akpala. De bezoekers waren bovendien op een 0-2 voorsprong gekomen. Na bijna twintig minuten spelen kregen de Bruggelingen een hoekschop niet goed weg en schoot Kenny Van Hoevelen de bal door de benen van Stijn Stijnen.

Julien Gorius duwde de ploeg van Koster vanaf elf meter dieper in de problemen na een overtreding van Blondel op de doorgebroken Jonathan Wilmet. Opgezweept door enkele zeer twijfelachtige beslissingen van scheidsrechter Johan Verbist kwam Club Brugge terug in de wedstrijd. Ronald Vargas kopte raak in de 68ste minuut, maar verder kwam de dit seizoen matig presterende thuisploeg niet meer.

Eupen - Racing Genk 1-4
In de pauze stond min of meer al vast dat de punten niet naar de hekkensluiter van de Jupiler Pro League zouden gaan. Na een kwartier spelen zette Kevin De Bruyne zijn bewaker voor schut en plaatste hij de bal voor het Eupense doel. De ongelukkige Ibrahima Camara maakt een eigen doelpunt bij zijn debuut. Tien minuten voor rust was het opnieuw raak. Radek Petr kreeg een vrije trap van Daniel Töszer niet klemvast en Torben Joneleit werkte binnen.

Vlak voor rust maakte maakt Olivier Vinamont twee dwaze overtredingen en liet hij Eupen met tien man achter. Na de onderbreking liepen de Limburgers verder uit. Vossen schoot half naast de bal, maar die belandde zo voor de voeten van Joneleit. De Duitser schoot via Petr raak. Jelle Vossen zorgde voor de 0-4, na een kopbal van Marvin Ogunjimi op de paal. Marko Obradovic redt de Eupense eer. De Serviër liet Thibaut Courtois kansloos met een schuin schot in de verste hoek.