Kwakkelclub Internazionale kijkt dankzij Brozovic weer voorzichtig omhoog

Thijs Post11 dec 2016, 21:41
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2016, 21:41

Het is al het hele jaar onrustig bij Internazionale en de thuiswedstrijd tegen Genoa moest gewonnen worden om nog een sprankje hoop te kunnen houden op een plek bij de bovenste regionen. I Nerazzurri speelden zeker geen sprankelende wedstrijd, maar dankzij Marcelo Brozovic werd er wel gewonnen: 2-0. De gevallen grootmacht kan weer voorzichtig omhoog kijken.

/

Trainer Stefano Pioli koos ervoor om Ivan Perisic op de bank te zetten en daardoor mocht Rodrigo Palacio voor de eerste keer dit seizoen zijn opwachting maken. De fanatieke supporters hielden in de eerste helft een stilteprotest tegen de slechte resultaten van de club en mogelijk kwam Internazionale mede daardoor matig uit de startblokken. Danilo D’Ambrosio voorkwam een achterstand door de bal van de lijn te halen, waarna keeper Samir Handanovic handelend moest optreden bij een kopbal van Lucas Ocampos.

Ook Miguel Veloso rook aan een doelpunt voor Genoa, maar weer werd de bal van de lijn gehaald. Tegen de verhouding in kwam Internazionale vervolgens op voorsprong: uit een hoekschop volleerde Marcelo Brozovic raak voor zijn derde doelpunt in zijn laatste vier officiële wedstrijden. Na rust kwam Brozovic nog een keer tot scoren: hij profiteerde van een uitstekende solo van Joao Mário en schoot prima binnen. Door de zege klimt Inter richting de subtop, al lijkt het een schier onmogelijke opgave de topclubs nog in te halen.