voetbalzone

Kwartet Franse internationals wegens wangedrag voor tuchtcommissie

Erik van Dam03 jul 2012, 14:00
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2012, 14:00
Advertentie
/

Twee jaar geleden was Frankrijk lang in de ban van de affaires rond het nationale team. Met Raymond Domenech en Nicolas Anelka als hoofdrolspelers en Thierry Henry die zich zelfs voor het parlement moest verantwoorden was het WK 2010 een zwarte bladzijde. Op het voorbije EK 2012 deed Frankrijk het beter, maar ook nu is er weer sprake van een affaire.

De Franse voetbalbond (FFF) gaat actie ondernemen tegen Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Jérémy Ménez en Yann M'Vila voor het wangedrag dat zij vertoonden tijdens het EK. Dat laat de FFF dinsdag weten in een officiële verklaring. Voorzitter van de FFF, Noël Le Graet, zei dat de Franse spelers voor de tuchtcommissie worden gedaagd om uitleg te geven over hun daden.

Nasri beledigde openlijk een verslaggever na de verloren kwartfinale tegen Spanje. Ménez deed hetzelfde tegen zijn aanvoerder Hugo Lloris. Ben Arfa en M'Vila kregen het op hun beurt aan de stok met bondscoach Laurent Blanc. Die vertrok niet lang na de uitschakeling van les Bleus; naar een opvolger wordt nog gezocht.

Bezig met laden …