voetbalzone

Kylian Mbappé begrijpt niets van ontstane ophef en komt met officieel statement

Mart Oude Nijeweeme13 jun 2023, 13:56
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 13:56
Advertentie

Kylian Mbappé heeft van zich laten horen na de geruchten over een mogelijk vertrek bij Paris Saint-Germain. Maandagavond maakte L'Équipe bekend dat de Franse sterspeler voornemens is om volgend jaar zomer transfervrij te vertrekken. Mbappé heeft een optie in zijn contract om de verbintenis met een jaar te verlengen, maar daar heeft hij middels een brandbrief vanaf gezien. De Fransman is verbaasd door alle ophef die is ontstaan.

"De directie van de club was sinds 15 juli 2022 al op de hoogte van deze beslissing", vertelt Mbappé in gesprek met persbureau AFP. "De mail was alleen bedoeld om te bevestigen wat in een eerder stadium al mondeling duidelijk was gemaakt." In het contract van Mbappé staat de optie om de verbintenis met een jaar te verlengen, maar daar is wederzijdse goedkeuring voor nodig. PSG overweegt nu om Mbappé te verkopen, daar de club een transfervrij vertrek wil voorkomen.

Volgens L'Équipe begrijpt de clubleiding de opstelling van Mbappé niet. PSG is van mening dat het alles heeft gedaan om het de superster naar zijn zin te maken in Parijs. Mbappé zou de brief zelfstandig hebben opgesteld, maar zijn management was wel op de hoogte van de actie. De beslissing van de pijlsnelle aanvaller zorgt voor crisis in de Franse hoofdstad. PSG zou inmiddels serieus overwegen om Mbappé deze zomer te verkopen.

Real Madrid
Le Parisien meldt kort na het nieuws over het statement van Mbappé dat hij zijn zinnen heeft gezet op een zomerse overstap naar Real Madrid. Hij moet in de Spaanse hoofdstad de opvolger worden van de naar Saudi-Arabië vertrokken Karim Benzema. Mbappé wordt al langer in verband gebracht met een overstap naar de Koninklijke, maar kan ook op interesse rekenen van Chelsea en Manchester United.

Mbappé speelt sinds de zomer van 2018 voor PSG, dat hem destijds voor 180 miljoen euro overnam van AS Monaco. De verwachting is dat les Parisiens meer dan 200 miljoen euro willen ontvangen bij een vertrek van de superspits. De afgelopen jaren speelde Mbappé maar liefst 260 officiële wedstrijden voor PSG, waarin hij goed was voor 212 doelpunten en 98 assists. Daarmee is hij de topscorer aller tijden van de Europese grootmacht. Mogelijk raakt PSG naast Lionel Messi dus een tweede wereldster kwijt deze zomer.

Bezig met laden …