voetbalzone

Kylian Mbappé verlaat Paris Saint-Germain aan het einde van het seizoen

Jonathan van Haaster15 feb 2024, 16:27
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:00
Advertentie

Kylian Mbappé gaat Paris Saint-Germain aan het einde van het seizoen verlaten, zo melden onder meer Fabrizio Romano en David Ornstein van The Athletic. De Franse superster gaat transfervrij vertrekken bij de club. PSG gaat zich na de zomer richten op het collectief zonder Mbappé.

Het nieuws over het aanstaande vertrek van Mbappé komt niet geheel uit de lucht vallen. De spits annex buitenspeler van les Parisiens weigerde in een eerder stadium om zijn contract te verlengen, waardoor een vertrek uit Parijs zeker geen onmogelijkheid was. Nu komt het dus definitief tot een breuk.

Volgens Ornstein heeft Mbappé zijn besluit reeds aan PSG gecommuniceerd, al moeten de partijen er nog wel uit zien te komen over de voorwaarden van zijn vertrek. Een officiële aankondiging vanuit PSG wordt in de komende maanden verwacht.

De toekomst van Mbappé lijkt in Spanje te liggen. Onder meer The Athletic schreef vorige maand nog dat de aanvaller een transfer naar Real Madrid zeker ziet zitten. De club hengelt al langere tijd naar de WK-winnaar van 2018 en ving vorig jaar zomer nog bot.

De 24-jarige Mbappé tekende in de zomer van 2021 een contract tot de zomer van 2024. In die verbintenis zat ook een clausule, waarmee de looptijd van het contract automatisch met een jaar verlengd zou worden. Alleen Mbappé kon die clausule echter activeren en daar heeft hij geen gebruik van gemaakt.

Florian Plettenberg van Sky meldt dat Mbappé en PSG de breuk gezamenlijk zullen communiceren, zodra alle formaliteiten afgerond zijn. Mbappé heeft nog wel openstaande verplichtingen richting PSG die hij moet nakomen, al is het niet duidelijk wat die precies inhouden.

Het bestuur van PSG wil na het vertrek van Mbappé bouwen op jonge spelers en achter de schermen wordt er hard gewerkt aan nieuwe aanwinsten. Met het wegvallen van het salaris van Mbappé, 200 miljoen euro per jaar, krijgt PSG de kans om fors te herinvesteren.

Vorig jaar zomer kwam het dus bijna van een transfer naar Real Madrid, maar toen besloot Mbappé alsnog te blijven bij de club uit de hoofdstad van Parijs. Volgens Fabrizio Romano werkt Real Madrid nog altijd hard aan de komst van Mbappé. Dit seizoen maakte Mbappé al 30 treffers in 31 duels over alle competities.

Bezig met laden …