voetbalzone

Kylian Mbappé wil voor twintig miljoen euro eigenaar worden van Franse club

Noel Korteweg30 jul 2024, 14:01
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2024, 14:31
Advertentie

Kylian Mbappé wil eigenaar worden van SM Caen, zo melden verschillende Franse media. De 25-jarige ster van Real Madrid gaat naar verluidt tachtig procent van de aandelen kopen voor twintig miljoen euro. Mbappé wil ook de schulden van de club afbetalen, zo klinkt het.

Caen kwam vanaf 2014 vijf jaar lang uit in de Ligue 1. In 2019 degradeerden de Fransen naar het tweede niveau, waar de club achtereenvolgens dertiende, zeventiende, zevende, vijfde en zesde werd.

Caen verkeert al langere tijd in financiële problemen en Mbappé hoopt die op te kunnen lossen. Volgens Franse media blijven de overige twintig procent van de aandelen in handen van Pierre-Antoine Capton, de voorzitter van de Raad van Commissarissen.

L’Équipe schrijft dat Mbappé vroeger bijna speler van Caen was, maar dat hij uiteindelijk toch voor AS Monaco koos. Bij die club beleefde de 84-voudig international van Frankrijk zijn grote doorbraak op het Europese toneel.

Les Rouge et Blanc raakten Mbappé vervolgens kwijt aan Paris Saint-Germain, dat liefst 180 miljoen euro voor hem betaalde. In Parijs werd de pijlsnelle aanvaller een wereldster en won hij prijs na prijs. Het lukte les Parisiens echter niet om beslag te leggen op de Champions League.

Na 308 wedstrijden, 189 doelpunten en 84 assists vond Mbappé het mooi geweest in Parijs en vertrok hij deze zomer transfervrij naar Real Madrid. De aanvaller ligt tot medio 2029 vast in het Santiago Bernabéu.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …