voetbalzone

Kylian Mbappé zorgt met formele brief voor chaos bij PSG: vertrek mogelijk

Wessel Antes12 jun 2023, 22:35
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 22:35
Advertentie

Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain onder druk gezet met een formele brief, zo meldt het Franse L'Équipe maandag. De 24-jarige aanvaller heeft de clubleiding laten weten zijn tot medio 2024 lopende contract onder geen enkele voorwaarde te verlengen. In het contract van Mbappé staat de optie om de verbintenis met een jaar te verlengen, maar daar is wederzijdse goedkeuring voor nodig. PSG overweegt nu om Mbappé te verkopen, daar de club een transfervrij vertrek wil voorkomen. Ook transfermarktexpert Fabrizio Romano bevestigt het nieuws.

Volgens het doorgaans betrouwbare Franse medium begrijpt de clubleiding de opstelling van Mbappé niet. PSG is van mening dat het alles heeft gedaan om het de superster naar zijn zin te maken in Parijs. Mbappé zou de brief zelfstandig hebben opgesteld, maar zijn management was wel op de hoogte van de actie. De beslissing van de pijlsnelle aanvaller zorgt voor crisis in de Franse hoofdstad. PSG zou inmiddels serieus overwegen om Mbappé deze zomer te verkopen.

Mbappé zelf heeft momenteel verplichtingen met het Franse elftal. Maandag spelen les Bleus een thuiswedstrijd tegen Griekenland. Het duel zal worden afgewerkt in het Stade de France, gelegen in Parijs. In zijn geboorteland is men benieuwd naar de reactie van het Franse publiek, daar men er in Frankrijk veel waarde aan hecht dat Mbappé in de Ligue 1 blijft spelen. Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez gaf afgelopen weekend maar weer eens aan werk te gaan maken van een transfer naar Spanje in de toekomst. Mbappé heeft in het verleden al vaker laten weten dat de Koninklijke zijn droomclub is.

Mbappé speelt sinds de zomer van 2018 voor PSG, dat hem destijds voor 180 miljoen euro overnam van AS Monaco. De verwachting is dat les Parisiens meer dan tweehonderd miljoen euro willen ontvangen bij een vertrek van de superspits. De afgelopen jaren speelde Mbappé maar liefst 260 officiële wedstrijden voor PSG, waarin hij goed was voor 212 doelpunten en 98 assists. Daarmee is hij de topscorer aller tijden van de Europese grootmacht. Mogelijk raakt PSG naast Lionel Messi een tweede wereldster kwijt deze zomer.

Bezig met laden …