voetbalzone

LA Galaxy houdt voet bij stuk en wil dat Donovan terugkeert

Daniel Cabot Kerkdijk06 mrt 2010, 09:06
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2010, 09:06
Advertentie

Everton hoopte Landon Donovan langer vast te leggen, maar Los Angeles Galaxy weigert medewerking te verlenen. De Major League Soccer-club heeft Everton laten weten dat over een langere verhuur in principe niet te praten valt. "We willen hem niet langer verhuren. We verwachten Landon op 15 maart terug. Dat is de afspraak en zo blijven we ons opstellen", aldus manager Bruce Arena.

/

Door de moeizame onderhandelingen tussen de spelersvakbond en de MLS lijkt het Amerikaanse seizoen later te beginnen. "Als dat zo is kunnen we er wellicht mee leven dat Landon langer in Engeland blijft", vervolgt Arena. "Maar als de competitie gewoon op tijd start, keert Landon hier terug." Donovan werd de afgelopen maanden verhuurd omdat het seizoen in de MLS ten einde was.

Everton-coach David Moyes hield al rekening met een negatief antwoord. "Ik denk dat mijn collega bij Galaxy zal zeggen dat voor Landon de beste WK-voorbereiding bij zijn ploeg is. Ze willen hem terug en we zullen hun wensen respecteren. Maar als we hem kunnen houden, zou dat mooi zijn. Zo niet, dan heb ik daar begrip voor." De aanvaller speelde acht competitieduels en scoorde één keer.

Bezig met laden …