voetbalzone

La Ling: 'Slowakije is door het WK-succes op de kaart gezet'

Bart Kruyt25 jun 2010, 13:19
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2010, 13:19
Advertentie

Tscheu La Ling is dolgelukkig met de kwalificatie van Slowakije voor de volgende ronde van het WK. De voormalig aanvaller van Ajax en ADO Den Haag heeft in het Oost-Europese land een eigen voetbalclub, AS Trencin, en denkt dat het succes van Slowakije het land een enorme impuls kan geven. “Slowakije is nu op de kaart gezet. Het is zaak om dat verder te ontwikkelen”, zegt La Ling tegenover het ANP.

In de volgende ronde treft de ploeg van Vladimir Weiss Oranje, dat normaal gesproken een maatje te groot is voor Slowakije, weet ook La Ling: “Ze moeten geluk hebben dat Nederland maandag in de achtste finale een slechte dag heeft. Als Oranje de wedstrijd serieus neemt, denk ik dat het gewoon wint. Maar het bereiken van de tweede ronde betekent voor Slowakije al heel veel.”

Volgens La Ling leeft het voetbal enorm in Slowakije: “Ze hebben daar een fantastische sportmentaliteit. Ze zijn soms alleen nog wat te behoudend en te verdedigend. Dat zit in de cultuur. De budgetten in Slowakije zijn wel beduidend lager dan in Nederland. Maar talenten zijn er zeker. Er worden ook regelmatig spelers verkocht aan grotere clubs in Europa.''

Bezig met laden …