voetbalzone

Laagvlieger Burnley schiet weinig op met remise tegen Stoke City

Daniel Cabot Kerkdijk10 mrt 2010, 21:59
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2010, 21:59
Advertentie

Degradatiekandidaat Burnley is woensdag weinig opgeschoten met een gelijkspel tegen Stoke City. In eigen huis bleef de nummer negentien van de Premier League op 1-1 steken. Tuncay Sanli tekende in de eerste helft voor de 0-1 namens de gasten, kort na de pauze trok David Nugent de stand gelijk. Stoke handhaaft zich in de middenmoot, voor Burnley resten nog negen duels om te overleven.

Van de 23 punten die Burnley dit seizoen behaalde, werden er liefst 22 op eigen bodem bij elkaar gespeeld. In de verwoede strijd tegen degradatie moest er dan ook gewonnen worden van middenmoter Stoke City. The Potters hebben het juist buitenshuis erg lastig. Burnley, dat de laatste vier duels verloor, kon woensdagavond niet beschikken over clubtopscorer Steven Fletcher (zeven competitietreffers). De aanvaller brak vorige week zijn hand.

Niet voor de eerste keer dit seizoen kwamen de gasten uit Stoke-on-Trent op voorsprong na een beruchte ingooi van Delap. Via Abdoulaye Faye belandde de lange inworp in de 23e minuut op het hoofd van Tuncay, die de bal achter Brian Jensen werkte: 0-1. Het betekende voor de Turkse aanvaller zijn vierde competitietreffer van het seizoen. De thuisploeg stelde er weinig tegenover. Op aangeven van Chris Eagles doemde Martin Paterson op voor het doel van Stoke, maar goalie Thomas Sorensen kon eenvoudig ingrijpen.

Na de pauze gooide Burnley alles in de strijd om de score snel gelijk te trekken. De inspanningen betaalden zich uit: Paterson leverde een voorzet af bij Nugent, die zich in de lucht sterker toonde dan Robert Huth en binnenkopte: 1-1. Na dat doelpunt was het beste er af bij beide ploegen. Stoke deed niet al te veel moeite om de zege binnen te slepen, het in degradatienood verkerende Burnley wist de stugge defensie van de gasten niet meer te passeren

Bezig met laden …