Laagvlieger Dender verrast Genk

02 dec 2007, 19:28
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2007, 19:28
KRC Genk heeft in de Belgische Eerste klasse een gevoelige nederlaag geleden. Op bezoek bij hekkensluiter FCV Dender had de ploeg van trainer Hugo Broos de beste kansen, maar het was de thuisploeg die er met de winst vandoor ging: 2-0.

Voor de rust was het Genk dat het spel maakte. Dender kwam er nauwelijks aan te pas en beperkte zich tot verdedigen en counteren. Het mag een wonder heten dat thuisspelende ploeg op voorsprong kwam.

Kort voor rust pegelde Gabriel Iribarren de bal achter doelman Sinan Bolat na gestuntel in de Genkse defensie. In de tweede helft ging Genk op zoek naar de gelijkmaker, wat zorgde voor enkele goede mogelijkheden.

Echter was het wederom de ploeg van Nederlander Johan Boskamp die toesloeg. Daan de Pever tekende in de 62ste minuut voor de tweede Denderse treffer en bezegelde daarmee het lot van Genk.

Met de tweede overwinning van het seizoen draagt Dender de rode lantaarn over aan Sint Truiden. Met negen punten uit veertien duels stijgt de ploeg een plek naar de zeventiende positie. Genk staat na het verlies op een zesde plaats.