voetbalzone

Laat doelpunt helpt Australië aan derde WK-deelname op rij

Erik van Dam18 jun 2013, 13:23
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2013, 13:23
Advertentie

Australië heeft zich dinsdag als derde land na Brazilië (gastheer) en Japan verzekerd van deelname aan het WK 2014. De Socceroos moesten in Sydney winnen van Irak om zich te plaatsen en dat lukte ook, zij het laat. Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd zorgde Joshua Kennedy voor de 1-0 en hielp hij zijn land aan een startbewijs voor het toernooi van volgend jaar zomer.

/

Australië zag vorige week hoe groepsgenoot Japan zich plaatste en had alleen Oman nog als serieuze achtervolger. Als Australië niet zou winnen, was het afhankelijk van wat dat land nog zou doen tegen Oman. Het resultaat was echter niet belangrijk meer dankzij de goal van Kennedy: die kopte binnen uit een voorzet van Mark Bresciano en loodste Australië, met Tommy Oar en Brett Holman in de basiself, daarmee in veilige haven.

Onder leiding van bondscoach Holger Osieck gaat het land nu op weg richting zijn derde WK op rij: in 2006 en 2010 was men ook present onder leiding van Guus Hiddink en later Pim Verbeek. In 1974 deed men voor de eerste keer mee aan de eindronde.

Bezig met laden …