voetbalzone

Laat doelpunt Hilbert houdt uitstekende reeks Stuttgart in stand

Daniel Cabot Kerkdijk06 feb 2010, 19:33
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2010, 19:33
Advertentie

VfB Stuttgart beleeft vooralsnog veel plezier aan de trainerswissel van enkele weken geleden. Onder leiding van Christian Gross heeft de Bundesligist nog geen enkel duel verloren, en ook 1.FC Nürnberg kwam zaterdagavond niet tot winst. In het Easy-Credit-Stadion werd het 1-2, de vijfde opeenvolgende overwinning voor die Schwaben. Khalid Boulahrouz bleef negentig minuten op de bank.

/

Na een redelijk tegenvallende beginfase kreeg de thuisploeg na twintig minuten spelen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Albert Bunjaku mikte echter verkeerd en schoot naast. Twee minuten later wist Timo Gebhart de bal aan de andere kant van het veld wel de juiste richting mee te geven. Na een pass van Sami Khedira was een droog schot van de middenvelder voldoende om Raphael Schäfer te passeren.

Nürnberg liet zich daarna wat meer gelden, maar was niet creatief genoeg om continu druk te zetten op het doel van Jens Lehmann. Andreas Wolf kopte in de handen van de oud-international, Marek Mintal schoot een meter of drie naast. Na een uur spelen was het wel raak. Bunjaku zette door tegen verdediger Stefano Celozzi en plaatste de bal met enige hulp van Lehmann tegen de touwen: 1-1.

Stuttgart kwam toch als winnaar uit de strijd. Drie minuten voor tijd rondde Roberto Hilbert een voorzet van Khedira keurig af: 1-2. In de slotfase toonde Serdar Tasci aan dat hij nog flink moet werken aan de afronding. Tot tweemaal toe schoot hij op de paal, zijn derde poging ging naast het doel. In de laatste zucht van de wedstrijd kon Angelos Charisteas nivelleren, maar hij schoot ruim over.

Bezig met laden …