Laat eigen doelpunt helpt Salzburg aan drie welkome punten

Bart Kruyt11 dec 2009, 20:25
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2009, 20:25

Na twee doelpuntloze remises op rij heeft Red Bull Salzburg vrijdagavond weer eens de zoete smaak van een overwinning geproefd. De regerend landskampioen wist zelf opnieuw niet te scoren, maar trok dankzij een laat eigen doelpunt van Michael Sollbauer toch aan het langste eind: 1-0. Coach Huub Stevens zal echter vraagtekens zetten bij de productiviteit van zijn ploeg in de laatste weken.

Zeker in de eerste helft kreeg Salzburg voldoende kansen op de openingstreffer. Topschutter Marc Janko werd een paar keer gevonden, maar de spits kreeg de bal niet tussen de palen. Ook Dusan Svento en Somen Tchoyi werden gevaarlijk, maar evenals Janko wisten zij de score niet te openen. Austria Kärnten liet zich zelf weinig zien en Stevens moet dan ook het gevoel hebben gehad dat het wel goed zou komen voor zijn ploeg.

Om nog meer druk naar voren te zetten bracht de coach na de thee Robin Nelisse in de ploeg voor Barry Opdam. Met de extra aanvaller in de ploeg verloor Salzburg echter de controle en kon ook Kärnten een paar keer komen. Doelman Eddie Gustaffson moest een paar keer handelend optreden, maar deed wat er van hem gevraagd werd.

Gustaffson zag Stevens nog Simon Cziommer en debutant Cristoph Kröpfl in de ploeg brengen, maar het leek Salzburg niet te helpen. Een eigen doelpunt, drie minuten voor het eindsignaal, zorgde er echter voor dat de punten alsnog in de Mozartstad bleven. Een voorzet van Andreas Ulmer werd binnengewerkt door de ongelukkige Sollbauer, waarna er te weinig tijd was om nog tot een gelijkmaker te komen. Dankzij de fortuinlijke zege gaat Salzburg tijdelijk op kop in de Bundesliga.