voetbalzone

‘Laat iemand anders dan Oranje maar de kastanjes uit het vuur halen’

Peter Nusselder04 dec 2013, 11:51
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2013, 11:51
Advertentie

Het gaat erom spannen voor het Nederlands elftal, als vrijdag in Brazilië de loting voor het WK van komende zomer plaatsvindt. Ronald de Boer, die erbij was tijdens de toernooien om de wereldtitel in 1994 en 1998, hoopt dat de selectie van bondscoach Louis van Gaal sterke opponenten ontloopt.

/

Gastland Brazilië wordt door de oud-international gezien als een van de favorieten voor de eindzege en als het aan de Boer ligt, wordt Oranje vrijdag niet gekoppeld aan de Goddelijke Kanaries. Als groepshoofd in de poule van Nederland ziet de analyticus liever Zwitserland. “Tegen hen kunnen we domineren”, voorspelt de voormalig middenvelder in gesprek met NUsport.

Hoewel sommigen van mening zijn dat Oranje het best een zware groep kan loten, zodat het team van Van Gaal vanaf het eerste moment scherp moet zijn, hoopt De Boer dat de tegenstanders relatief minder zullen zijn. “''Die sterke landen krijg je daarna niet nog een keer, zeggen ze dan hè. Maar ik zou juist zeggen: laat iemand anders maar de kastanjes uit het vuur halen. Geef ons maar een keer een makkelijke poule.”

Bezig met laden …