voetbalzone

‘Laat ik vooropstellen: dit is geen leuk tripje of een schoolreisje’

Erik van Dam01 okt 2015, 07:27
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2015, 07:27
Advertentie

FC Groningen speelt niet zo vaak in Europa, dus toen de KNVB Beker in de wacht werd gesleept ging er een golf van euforie door de club. De Trots van het Noorden was dankzij de bekerwinst verzekerd van zes groepswedstrijden in de Europa League en bij de loting werd de club gekoppeld aan Olympique Marseille, SC Braga en Slovan Liberec. Na het verlies in wedstrijd één (0-3 tegen Marseille) wacht nu Braga.

voetbalzone

Na binnenkomst in het stadion namen de spelers volgens het Algemeen Dagblad gretig foto’s van het onderkomen van de Portugezen, dat tot de verbeelding spreekt. Hans Nijland waarschuwt wel dat de focus er moet zijn als de wedstrijd wordt afgetrapt. “De ambiance bij Europees voetbal en alle mensen die met ons naar Portugal zijn gereisd: natuurlijk is dat allemaal fantastisch.”

“Maar laat ik vooropstellen: dit is geen leuk tripje of schoolreisje. Sportief gezien telt maar één ding: wij willen presteren met FC Groningen”, zegt de algemeen directeur in de krant. Erwin van de Looi vult aan dat hij zeker geen vakantiegevoel heeft en dat het om de sport gaat. Nijland spreekt van een unieke kans om te overwinteren, wanneer FC Groningen het goed doet in Portugal. “Laten we daar dan ook vol voor gaan.”

Bezig met laden …