voetbalzone

‘Laat me de rekensom niet maken, want dan schiet ik mezelf echt neer’

Thijs Post21 sep 2012, 12:25
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2012, 12:25
Advertentie

Maurizio Zamparini is 25 jaar actief in de voetballerij en de flamboyante voorzitter van Palermo ontsloeg in die jaren liefst vijftig trainers. Nieuwbakken coach Gian Piero Gasperini, vorig seizoen nog eindverantwoordelijke bij Internazionale, wordt binnenkort nummer 51. Dat kan bijna niet anders.

/

“Hoeveel euro ik al heb uitgegeven aan trainers? Laat me die rekensom niet maken, want dan schiet ik mezelf echt neer”, laat Zamparini optekenen in de Italiaanse media. “Maar ik kan zeggen dat ik heel veel heb uitgegeven. Tien miljoen euro? Misschien wel meer. Maar wat ik vooral vervelend vind, is dat een gewone arbeider zijn leven lang niet meer dan een miljoen euro verdient. Coaches zouden minder moeten krijgen, veel minder.”

“Ik ken de juiste prijs van een coach niet”, vervolgt Zamparini. “Het is lastig en je moet niet alleen rekening houden met de Italiaanse economie, maar met de wereldeconomie. Wat ik onze nieuwe trainer Gasperini betaal? De helft van wat hij vorig jaar verdiende. En hij krijgt een bonus van 300.000 euro als we niet degraderen.”

Bezig met laden …