voetbalzone

‘Laatste details’ scheiden Dortmund-legende Marco Reus van dienstverband bij Los Angeles Galaxy

Jonathan van Haaster17 jul 2024, 17:13
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:50
Advertentie

Marco Reus heeft zijn transfervrije overstap naar Los Angeles Galaxy bijna te pakken. Fabrizio Romano meldt dat er momenteel wordt gewerkt aan de 'laatste details', waarna de Duitser zijn krabbel zal zetten onder een contract aan de westkust van de Verenigde Staten.

Reus maakte eind vorig seizoen bekend Borussia Dortmund na twaalf jaar te zullen verlaten. Reus, die er nooit in slaagde kampioen te worden met zijn club, hoopte afscheid te nemen met de Champions League-winst. Dat zat er ondanks een goede wedstrijd van de Duitsers niet in, daar Real Madrid met 0-2 won op Wembley.

Begin juni wist The Athletic al te melden dat er onderhandelingen gaande waren tussen LA Galaxy en kamp-Reus. Tegelijkertijd was er nog niets zeker, daar de inmiddels 35-jarige aanvallende middenvelder ook belangstelling genoot uit Saudi-Arabië en Europa.

Het lijkt er in ieder geval niet op dat Reus een topverdiener gaat worden. The Athletic meldde namelijk dat LA Galaxy geen ruimte meer heeft voor een Designated Player, een speler die boven het salarisplafond mag verdienen.

Wel kan Reus zich verheugen op een salaris van ongeveer 1,7 miljoen dollar. Dat zal minder zijn dan wat hij in Saudi-Arabië en waarschijnlijk ook Europa kon verdienen, maar desondanks kiest de technisch begaafde Reus ervoor om zijn carrière te vervolgen in de Verenigde Staten.

Reus kwam uiteindelijk tot 429 duels voor Dortmund, de club die hem in 2012 voor zo'n zeventien miljoen euro overnam van Borussia Mönchengladbach. In die 429 duels kwam Reus tot 170 treffers en 131 assists.

Reus werd gedurende de jaren meermaals gelinkt aan een vertrek uit het Signal Iduna Park. De 48-voudig Duits international koos er echter altijd voor om Dortmund trouw te blijven, wat zijn heldenstatus daar alleen maar vergrootte.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …