voetbalzone

Laatste kans en enorme boete voor Rusland

Thijs Post14 jun 2016, 12:58
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2016, 12:58
Advertentie
/

Rusland heeft van de Europese voetbalbond UEFA een boete van 150.000 euro gekregen voor de ongeregeldheden in Marseille. Ook krijgt Rusland een voorwaardelijke diskwalificatie aan de broek: als het nog een keer mis gaat met hooligans uit het land, wordt de ploeg naar huis gestuurd.

De UEFA geeft de straf vanwege de gebeurtenissen in het stadion na afloop van de wedstrijd tegen Engeland (1-1). Supporters van beide landen kregen het met elkaar aan de stok en met name de Russische fans lieten zich gelden. Ook staken de Russische supporters vuurwerk af en gedroegen ze zich racistisch.

Voor en na de wedstrijd ging het ook helemaal mis in de stad. Dronken Engelse fans werden aangevallen door goed georganiseerde groepen Russische hooligans. De Franse autoriteiten zijn ondertussen bezig Russische fans uit te zetten: er zijn al 29 fans op het vliegtuig gezet. Overigens kon Rusland in beroep gaan, maar dat doet het land niet. Volgens de Russische minister van Sport Vitaly Mutko heeft dat 'geen zin'.

Bezig met laden …