Laatste Merseyside-derby eindigt in teleurstelling voor Gerrard

Daniel Cabot Kerkdijk07 feb 2015, 19:32
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2015, 19:32

De Merseyside-derby tussen Everton en Liverpool heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Na de eerdere 1-1 in september op Anfield waren de ploegen ook op Goodison Park aan elkaar gewaagd: 0-0. Liverpool schiet in de strijd om een Europees ticket niet veel op, al dateert de laatste competitienederlaag van de ploeg van Brendan Rodgers van medio december.

Liverpool was in de openingsfase gevaarlijk en zette Joel Robles meteen aan het werk. De sluitpost van Everton stond niet toe dat Raheem Sterling al vroeg voor de 0-1 zorgde en was daarna ook attent bij een vrije trap van Steven Gerrard, die zaterdag zijn laatste Merseyside-derby speelde. Jordon Ibe liet zich, na een van richting veranderd schot van Sterling, eveneens door Robles aftroeven.

Het eerste gevaar van Everton ontstond halverwege de eerste helft, toen Emre Can een inschattingsfout maakte maar Steven Naismith het leer niet kon controleren. De beste kans van de eerste helft was voor Ibe, die het leer van afstand op het aluminium mikte. Richting de rust werden de ploegen niet meer gevaarlijk, op een krullend schot van Philippe Coutinho na.

In de eerste tien minuten na rust werd Robles meteen aan het werk gezet: hij keerde tot twee keer toe een poging van Sterling. Beide ploegen hadden moeite om kansen te creëeren, maar toch hing er een doelpunt in de lucht. Alberto Moreno, Daniel Sturridge en Rickie Lambert faalden echter in de afwerking en ook het eerste schot van Everton, in de 87e minuut (!), leverde niks op. Simon Mignolet maakte het harde schot van Séamus Coleman onschadelijk.