voetbalzone

Laatste strohalm Manchester United komt in Nederlandse handen

Erik van Dam17 mrt 2014, 10:16
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2014, 10:16
Advertentie

Aan het treurige seizoen van Manchester United werd zondag een nieuw hoofdstuk toegevoegd. De regerend kampioen van Engeland verloor thuis de altijd belangrijke wedstrijd tegen aartsrivaal Liverpool (0-3) en onthield de supporters daarmee een pleister op de wond van dit seizoen. Woensdagavond wacht alweer een wedstrijd met een enorm belang, in de Champions League. Opnieuw speelt United thuis.

voetbalzone

Olympiacos Piraeus is de tegenstander: de Grieken wonnen bijna drie weken geleden op eigen veld met 2-0 van the Red Devils en zijn zodoende dicht bij een plek in de kwartfinales. Zaterdag werd de club kampioen in Griekenland, dus de sfeer zal goed zijn. De wedstrijd op Old Trafford word woensdag geleid door Björn Kuipers. Hij wordt geassisteerd door landgenoten Angelo Boonman en Erwin Zeinstra als zijn assistenten, maakt de KNVB maandag bekend.

Pol van Boekel en Richard Liesveld gaan ook mee naar Manchester, als vijfde en zesde official. De laatste Nederlandse arbiter die een thuisduel van Manchester United heeft mogen leiden, was Bas Nijhuis. Hij had enkele maanden geleden, in oktober, de leiding over de Champions League-wedstrijd tegen Real Sociedad. Aangezien United al is uitgeschakeld in de FA Cup, is de Champions League het enige terrein waar men nog iets van het seizoen kan maken. Lastig is die opdracht inmiddels wel.

Bezig met laden …