voetbalzone

‘Laatste wat ik van Rafa hoorde? Dat hij me voor het gerecht wilde slepen’

Peter Nusselder18 dec 2012, 09:11
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2012, 09:11
Advertentie

Chelsea neemt het woensdag in de Capital One Cup op tegen Leeds United. Met name voor de beide trainers, Rafa Benítez van the Blues en Neil Warnock van de Championship-club, wordt het een interessante ontmoeting. De twee kwamen elkaar in het verleden al eens eerder tegen.

/

In 2007 was de Spaanse oefenmeester nog in dienst van Liverpool, terwijl Warnock de scepter zwaaide bij Sheffield United. Die ploeg was in de strijd tegen degradatie afhankelijk van the Reds, die op de laatste speeldag van de Engelse competitie tegen Fulham uitkwamen. Dat team verzekerde zich dankzij een 1-0 overwinning van lijfsbehoud, ten koste van Sheffield. Warnock nam het zijn Liverpool-collega destijds kwalijk dat deze niet zijn sterkste elftal op de been had gebracht.

Benítez was daar echter niet van gediend. “Het laatste wat ik van Rafa heb gehoord was dat hij in een e-mail dreigde om me voor het gerecht te slepen als ik er weer over zou beginnen”, tekenen Engelse media op uit de mond van Warnock. “Maar er is veel gebeurd sindsdien, ik wil jullie niet nog meer geven om over te schrijven. Of we elkaar de hand zullen schudden weet ik niet, daar heb ik nog niet over nagedacht.”

Bezig met laden …