voetbalzone

‘Labyad vertoont formaliteitengedrag, daar houd ik helemaal niet van’

Daniel Cabot Kerkdijk23 apr 2012, 20:15
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2012, 20:15
Advertentie

Zakaria Labyad werd zondag uitgefloten door zijn eigen publiek en verwelkomd met een spandoek met daarop de tekst Labyrat zakkenvuller. De negentienjarige aanvaller vertrekt na dit seizoen naar Sporting Portugal. PSV wilde de Utrechter middels een optie langer vastleggen, maar volgens de hoofdrolspeler was die niet rechtsgeldig. Labyad was ‘teleurgesteld’ over aanbiedingen van de club, tot onvrede van Harry van Raaij.

/

“Als je enerzijds profiteert van je contract en er gauw onderuit kruipt als er wat negatieve punten in zitten, is dat niet goed”, vertelt de voormalig clubvoorzitter tegen 040TV. “Dat is formaliteitengedrag. Ik houd daar helemaal niet van. Als je een afspraak hebt, moet daaraan gehouden worden. Nu bedankt hij PSV voor de opleiding en is vertrokken. Dat mag eigenlijk niet kunnen.”

Labyad heeft nog wel de kans om zich met PSV te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren staan slechts één punt achter runner-up AZ, na de 2-1 zege van zondag op NEC. “Op een bepaald moment raak je gewend aan het slechte spel”, sipt Van Raaij. “Als Jetro Willems tot beste speler wordt uitgeroepen, zegt dat natuurlijk wel iets over de rest. Ik denk ook niet dat er dit seizoen een terechte kampioen is, als je het spel van alle ploegen bekijkt. Eigenlijk heeft AZ dit seizoen het beste voetbal gespeeld.”

Bezig met laden …