voetbalzone

Lachsalvo bij Klopp: ‘Leven er nog mensen die dat hebben meegemaakt?’

Gijs Freriks03 dec 2015, 00:00
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2015, 00:00
Advertentie

Liverpool wist woensdagavond voor de negentigste keer in de clubgeschiedenis in één wedstrijd zes doelpunten of meer te maken. Southampton werd op eigen veld met 1-6 afgedroogd en Jürgen Klopp sprak voor de camera van Sky Sports dan ook van ‘een goede wedstrijd’.

voetbalzone

“We begonnen slecht, maar sloegen daarna terug. In de slotfase konden we genieten en daar ben ik de spelers erg dankbaar voor. Ik moet het natuurlijk ook even over de doelpuntenmakers hebben. Ik zei tegen Daniel Sturridge: ‘nu weet ik waar iedereen het steeds over heeft’”, verwees Klopp naar het blessureleed dat de maker van twee goals achtervolgde. “Divock Origi deed het ook geweldig. Hij heeft het niet altijd makkelijk, want hij is een jonge spits die nog moet leren. Maar dat wil hij ook en vanavond kreeg hij speeltijd.”

“Of ik magische krachten gebruik? Ik weet het niet. We proberen hard te werken, maar niet te hard, want daar hebben we gezien het volle programma geen tijd voor. We werken allemaal hard en houden van deze club, want voor het weer hoef je in Liverpool niet te zijn. Je bent er voor de club. Alles gaat tot dusver goed en je hebt natuurlijk ook wat geluk nodig”, aldus de Duitser, die te horen kreeg dat Liverpool de Capital One Cup in het verleden acht keer won.

“Acht keer? Aha, niemand vertelt mij hier iets”, knipoogde de ex-coach van onder meer Borussia Dortmund. “Leven er nog mensen die de laatste titel hebben meegemaakt? Wanneer was de laatste? In 2012? O ja, dan hopelijk wel”, zei Klopp, waarna hij in lachen uitbarstte. “Oké, dan kan ik een paar mensen er nog naar vragen. Dat ga ik zeker doen. Bedankt!”

Bezig met laden …