voetbalzone

Lahm: 'Grote trainers passen hun ideeën aan als daarom wordt gevraagd'

Matthijs van Laar28 mei 2013, 14:10
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2013, 14:10
Advertentie

Josep Guardiola wacht de loodzware taak om de buitengewone prestaties van Bayern München volgend jaar te overtreffen. De geoliede machine verzekerde zich al van de Duitse landstitel en de Champions League en komend weekeinde wacht ook nog de eindstrijd om de Duitse beker. Volgens Philipp Lahm is er dan ook geen aanleiding om al te veel aan de huidige formatie te sleutelen.

/

De aanvoerder van der Rekordmeister verwacht dat Guardiola veel bij het oude zal laten en voort wil borduren op de huidige successen. “Daar ben ik heilig van overtuigd”, zegt hij in een interview met Stern. “Hij zal dit elftal niet ineens op zijn kop gaan zetten en het hele systeem omgooien. Grote trainers houden niet star vast aan hun eigen filosofie, maar passen hun ideeën aan als de omstandigheden daarom vragen.”

Al te veel wijzigingen zullen waarschijnlijk ook door de achterban niet worden getolereerd. Bayern München beleefde zelden een succesvoller seizoen dan het huidige en kan zaterdagavond een kroon zetten op het werk. VfB Stuttgart is in de finale van de DFB Pokal de laatste opponent van het voetbaljaar. “De honger is nog altijd aanwezig”, verzekert Lahm. “Deze ploeg is bijzonder ambitieus en wil zijn sporen achterlaten in de voetbalgeschiedenis.”

Bezig met laden …