voetbalzone

Lahm voorziet zwaar jaar: ‘Ik zie vijf titelkandidaten’

Erik van Dam18 aug 2015, 21:23
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2015, 21:23
Advertentie

Nadat Borussia Dortmund de landstitel pakte in de seizoenen 2010/11 en 2011/12 greep Bayern München krachtig de macht in de Duitse competitie. De recordkampioen werd onder Jupp Heynckes kampioen in het seizoen 2012/13 en daarna moest hij plaatsmaken voor Josep Guardiola. Die veroverde in zijn debuutjaar de titel in recordtempo en werd ook in het vorige seizoen kampioen van Duitsland. Bayern gaat nu voor een vierde titel op rij, iets wat geen Duitse club ooit gepresteerd heeft. Philipp Lahm verwacht echter een lastig jaar.

voetbalzone

Vorig seizoen was Borussia Dortmund al snel uit de race, maar VfL Wolfsburg deed het prima en gaf ‘maar’ tien punten toe op de kampioen. Borussia Mönchengladbach werd verrassend derde en daarna volgde Bayer Leverkusen. Lahm vindt dat de achtervolgers er niet zwakker op zijn geworden en denkt dat Bayern het moeilijker gaat krijgen dan voorheen. “Ik zie meer dan één kandidaat voor de titel”, zegt de aanvoerder tegen Kicker.

“Het gaat denk ik tussen vijf clubs dit seizoen, laten we zien wie het het langst zal volhouden. Wij moeten ons vooral op onszelf concentreren en we moeten al onze wedstrijden zien te winnen”, aldus de rechtsback. “Dat is altijd zo geweest en dat is ook nu weer het geval”, weet Lahm, die al zeven Duitse titels pakte, plus nog twaalf andere prijzen op clubniveau.

Bezig met laden …