voetbalzone

Lahm waarschuwt twijfelaars: 'Hem nu al afschrijven is een grote fout'

Matthijs van Laar09 sep 2015, 12:11
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 12:11
Advertentie

Franck Ribéry staat al sinds maart langs de kant met een slepende enkelblessure en het valt te bezien wanneer hij terugkeert. De Fransman is 32 jaar en lijkt langzamerhand een beetje in de vergetelheid te raken. Aanvoerder Philipp Lahm van Bayern München wil zijn ploeggenoot echter nog lang niet afschrijven. “Hij komt terug op zijn oude niveau”, zegt hij in BILD.

voetbalzone

Dat zal nodig zijn ook: Bayern versterkte zich deze zomer met Douglas Costa, die overkwam van Shakhtar Donetsk. De Braziliaan vult de positie op de linkervleugel uitstekend in en behoort in de beginweken steevast tot de betere spelers bij der Rekordmeister. “Franck wordt nu afgeschreven, maar dat is een grote fout”, vindt Lahm. “Hij is nog steeds honderd procent gemotiveerd.”

“Zijn drang om in topvorm terug te keren is nog steeds aanwezig”, vervolgt de clubicoon. “Ik ben ervan overtuigd dat hem dat gaat lukken. We hebben vorig seizoen allemaal kunnen zien dat spelers als Franck hard nodig zijn om onze doelen te behalen.” Lahm doelt daarmee op de kansloze uitschakeling in de Champions League tegen Barcelona. De Duitse topclub miste in dat duel ook dragende krachten als Arjen Robben en David Alaba. Laatstgenoemde is inmiddels wel weer fit, Robben raakte vorige week opnieuw geblesseerd.

Bezig met laden …