voetbalzone

‘LaLiga-topscorer Artem Dovbyk slechts één stap verwijderd van overstap naar nieuwe club’

Siep Engelen27 jul 2024, 12:22
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2024, 12:27
Advertentie

Artem Dovbyk gaat de overstap maken naar AS Roma, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De 27-jarige Oekraïner, die vorig seizoen als spits van Girona topscorer van LaLiga werd, leek eerst op weg naar Atlético Madrid, maar AS Roma lijkt de deal nu te hebben gekaapt. Roma zou slechts ‘één stap verwijderd’ zijn van een deal met Dovbyk.

Dovbyk heeft een afkoopclausule van 40 miljoen euro in zijn contract staan bij Girona, maar hoogstwaarschijnlijk wordt het een pakketdeal die richting dat bedrag kan oplopen, zo luidde het.

Waar eerder werd gemeld dat Dovbyk persoonlijk akkoord zou zijn met Atlético Madrid, zou Roma ondertussen de deal willen kapen. Dat lijkt zelfs te gaan lukken, daar de entourage van Dovbyk vrijdag in Rome was, waar een akkoord werd bereikt.

Roma zou nu ‘één stap verwijderd’ zijn van het vastleggen van Dovbyk, zo schrijft La Gazzetta dello Sport. De Italianen zouden een bod van 32 miljoen euro klaar hebben liggen plus bonussen die oplopen tot 5 miljoen euro. Dat aanbod zou erg in de buurt komen van de wensen van Girona.

Dovbyk wordt gezien als de perfecte spits voor de plannen van trainer Daniele De Rossi en een ‘groen licht’ zou erg dichtbij zijn, aldus de roze sportkrant. De verwachting is dat de deal binnen de komende 48 uur zal worden gesloten.

Girona ziet met het naderende vertrek van Dovbyk opnieuw een sterkhouder uit het succesjaar vertrekken. Eerder werd bekend dat middenvelder Aleix García zijn carrière vervolgt bij Bayer Leverkusen, dat 18 miljoen euro betaald heeft voor zijn diensten.

Dovbyk maakte afgelopen seizoen veel indruk bij stuntploeg Girona, dat zich met een derde plaats in de eindklassering voor het eerst in de clubhistorie plaatste voor de Champions League. Dovbyk werd met een totaal van 24 doelpunten topscorer van de Spaanse competitie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …