Lallana bezorgt debuterende Allardyce late overwinning

Robin Bruggeman04 sep 2016, 19:57
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2016, 19:57

Engeland won alle wedstrijden in de kwalificatiereeks voor het EK en de ploeg van de debuterende Sam Allardyce kan dit kunstukje ook in de kwalificatie voor het WK in Rusland nog herhalen. The Three Lions leken in de City Arena van Trnava lang op weg naar een doelpuntloos gelijkspel tegen tien Slowaken, maar Adam Lallana bezorgde de bondscoach met zijn eerste doelpunt voor Engeland in de slotseconde van de wedstrijd toch nog een geslaagd debuut (0-1).

/

Engeland en Slowakije stonden eerder deze zomer tegenover elkaar in de groepsfase van het EK in Frankrijk en kwamen toen ook niet verder dan 0-0. De eerste helft van de wedstrijd van zondag gaf eenzelfde beeld als die wedstrijd: de bezoekers hadden wel het meest van de bal, maar slaagden er nauwelijks in gevaar te stichten op de helft van de tegenstander. De eerste grote kans kwam zelfs op naam van de thuisploeg, toen Dusan Svento net te kort kwam om een geweldige voorzet van Michal Duris om te zetten in een doelpunt.

Een minuut later liet ook Engeland zich een keer gevaarlijk voor het doel van Matús Kozácik zien. Harry Kane kwam het strafschopgebied binnen en kreeg de bal daarna met een gelukje bij Raheem Sterling. De aanvaller van Manchester City schoot echter vlak voorlangs, waardoor de ploegen met een gelijke stand gingen rusten. In het eerste kwartier van de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, al kwam Slowakije wel met een man minder te staan.Martin Skrtel kreeg in de eerste helft al een gele kaart en leek na de thee nadrukkelijk op zoek naar zijn tweede.

/

De verdediger van Fenerbahçe trapte tijdens een duel met Kane vol op de enkel van de aanvaller en kon gaan douchen. Engeland ging daarna nadrukkelijk op zoek naar een treffer en was er dicht bij via Adam Lallana. De Liverpudlian trof eerst met een verdekt schot de paal en stuitte even daarna op Kozácik. In de slotseconde van de wedstrijd had hij meer geluk met de afronding: Danny Rose vond de middenvelder in het strafschopgebied, waarna hij tussen de benen van de doelman door schoot voor de 0-1.