voetbalzone

Lamey hoopt op Eredivisieclub: ‘In de subtop zeker nog een meerwaarde’

Peter Nusselder19 apr 2012, 15:22
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2012, 15:22
Advertentie

Na vijf seizoenen in het buitenland hoopt Michael Lamey dat hij de kans krijgt om na de zomerstop weer in de Eredivisie aan de slag te gaan. De verdediger, die bij het Poolse Wisla Kraków beschikt over een aflopend contract, heeft heimwee en denkt dat hij nog van toegevoegde waarde kan zijn.

/

“Ik ben superfit, heb ervaring en ken de speelwijze in Nederland”, legt de 32-jarige Lamey uit aan NUsport. De rechtsback speelde voor RKC Waalwijk en PSV, dat hem uitleende aan AZ en FC Utrecht, alvorens hij in 2007 vertrok naar MSV Duisburg. Via Arminia Bielefeld en Leicester City kwam Lamey in Polen terecht, waar hij deze jaargang dertien keer in de basis mocht beginnen en eenmaal scoorde.

De verdediger zal overigens niet in zee gaan met iedere Nederlandse club. “Tegen degradatie voetballen wil ik niet meer, maar in de subtop of middenmoot ben ik zeker nog een meerwaarde”, aldus Lamey. Ploeggenoot Kew Jaliens overwegt eveneens een terugkeer, maar hoeft niet per se weg bij Wisla. “Mijn contract loopt nog één jaar door, maar ik blijf scherp op leuke dingen. Ik houd alle opties open”, zegt Jaliens.

Bezig met laden …