voetbalzone

Lampard: ‘Door een paar doelpunten zijn mensen gaan speculeren’

Gijs Freriks16 okt 2014, 22:30
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2014, 22:30
Advertentie

Manchester City kan een langer verblijf van Frank Lampard uit het hoofd zetten. De 36-jarige middenvelder wordt tot januari gehuurd van het Amerikaanse New York City FC en hij benadrukt in de Manchester Evening News dat het daar ook bij blijft.

voetbalzone

“Ik sta hier tot januari onder contract. Ik geniet van iedere trainings- en wedstrijdminuut en dat is hoe het op dit moment gaat”, vertelt Lampard. “Door een paar doelpunten van mij zijn mensen gaan speculeren, maar er valt gewoon niets te zeggen.” Manager Manuel Pellegrini liet eind september doorschemeren dat een langer verblijf van Lampard ‘niet onmogelijk’ was.

Dat plan werd overigens al gauw afgeschoten door Jason Kreis, de manager van New York City. “Er zit geen enkele kern van waarheid in alle geruchten. Frank blijft tot januari, omdat we in de Verenigde Staten pas in maart met de competitie beginnen.” Lampard was tot dusver goed voor twee doelpunten in vier competitiewedstrijden voor the Citizens.

Lampard speelde de voorbije dertien jaar voor Chelsea. Hij kwam tot 147 doelpunten in 429 competitiewedstrijden voor the Blues en won onder meer drie landstitels, vier FA Cups, de Champions League en de Europa League. Bovendien viel hij talloze keren in de prijzen op individueel gebied; in het seizoen 2004/05 werd hij uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Engelse competitie.

Bezig met laden …