voetbalzone

Lampard door het stof bij presentatie: 'Ik was destijds naïef en jong'

Matthijs van Laar25 jul 2014, 10:57
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2014, 10:57
Advertentie
voetbalzone

Frank Lampard werd donderdag groots onthaald als nieuwe ster bij New York City FC. De Engelse middenvelder tekende een contract bij Manchester City-franchiseclub, maar moest tijdens zijn presentatie nog wel even wat oud zeer verhelpen. De Amerikaanse pers bleek namelijk niet vergeten hoe de speler zich in 2001, 24 uur na de aanslagen op de Twin Towers, liet gaan tegenover een aantal Amerikaanse toeristen.

Op het Londense vliegveld Heathrow schold en spuugde de beschonken Lampard samen met drie ploeggenoten naar de vakantiegangers, die toch al in shock verkeerden vanwege de gebeurtenissen in eigen land. Daar werd hij nog even fijntjes aan herinnerd. "Ik heb me nooit verkeerd willen gedragen ten overstaan van Amerikaanse toeristen", reageerde hij. "Dit is de perfecte kans om dat te vertellen. Ik heb altijd meegeleefd met de getroffenen van de ramp. Ik was destijds naïef en jong. Ik ben gaan stappen op een dag dat ik dat niet had moeten doen."

Om het goed te maken beloofde Lampard dat hij zo snel mogelijk een bezoekje brengt aan het National September 11 Memorial & Museum, dat staat op de plek waar een kleine dertien jaar geleden de Twin Towers werden doorboord door twee vliegtuigen. Bij die terroristische aanslag kwamen een kleine drieduizend burgers om het leven.

Bezig met laden …