voetbalzone

'Landen in regio kunnen samen met Qatar het WK in 2022 organiseren'

Peter Nusselder12 jan 2011, 16:01
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2011, 16:01
Advertentie

Het lijkt nog niet zeker of het WK in 2022 in de zomermaanden of in de winter gehouden zal worden, maar ook wat betreft de locatie is volgens Michel Platini nog wel discussie mogelijk. De voorzitter van de Europese voetbalbond oppert dat landen in de regio mee kunnen helpen met de organisatie.

/

“Het is het WK van Qatar”, vertelde de UEFA-preses woensdag tijdens een persconferentie, “maar ik denk dat het misschien ook wel het WK van de Golfstaten zou kunnen zijn”, zonder daarbij te onthullen op welke landen in het Midden-Oosten hij doelde. De Fransman liet weten dat hij er geen problemen mee zou hebben als de opzet van het toernooi om de wereldtitel gewijzigd zou worden.

Dat de organisatie in december alleen aan Qatar werd toegewezen, doet voor Platini niet echt ter zake. “Toen wij in Frankrijk het WK in 1998 organiseerden, hebben we ook diverse wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het originele plan.” Waarom voor Qatar gekozen is kon de voorzitter niet vertellen. “Ik weet het niet, mensen nemen hun beslissing... Het is net als wanneer je naar een restaurant gaat; je kunt vlees, vis of kip kiezen, maar je kunt niet altijd uitleggen waarom je ergens voor kiest.”

Bezig met laden …