voetbalzone

Landskampioen Lille verspeelt belangrijke punten in slotminuten

Erik van Dam17 sep 2011, 22:58
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2011, 22:58
Advertentie

Lille heeft slechts een punt overgehouden aan het treffen met Sochaux in de Franse Ligue 1. De regerend landskampioen van Frankrijk kwam na bijna een uur met tien man te staan, nadat Mathieu Debuchy zijn tweede gele kaart incasseerde. Met een strafschop leek de Belg Eden Hazard zijn ploeg naar de winst te schieten, maar kort voor tijd maakte Sochaux via Sloan Privat alsnog de gelijkmaker.

/

Lille kreeg al vroeg in de wedstrijd twee aanvallen van Sochaux te verwerken. Ryad Boudebouz opende als eerste het vuur op het doel van keeper Mickael Landreau, kort daarna gevolgd door Marvin Martin. Verdediger Franck Béria kon de bal nog maar net tegenhouden met zijn borst. Via Joe Cole en Hazard deed Lille uiteindelijk wat het moest doen: de tegenaanval openen. De eerste goal viel in het tweede bedrijf, in het voordeel van Lille. Benoit Pedretti kopte de bal binnen.

Die goal bleek alles behalve beslissend toen Lille-speler Debuchy met rood van het veld werd gestuurd. De verdediger had al geel en werd opnieuw op de bon geslingerd na een forse tackle op het middenveld. Dat gaf Sochaux de kans terug te komen in de wedstrijd. Via invaller Cedric Bakambu gebeurde dat ook. Na een fraaie aanval werd hij alleen voor het doel gezet, om de gelijkmaker simpel binnen te tikken.

Lille werd tien minuten voor tijd alsnog in het zadel geholpen met een strafschop, gegeven voor een lichte overtreding op Pedretti. Hazard legde aan en schoot de 2-1 achter keeper Teddy Richert. Lille kreeg kansen om verder uit te lopen, maar zag Sochaux in de slotminuten langszij komen. Privat scoorde uit een fraaie aanval, opgezet door Martin en Boudebouz.

Bezig met laden …