voetbalzone

‘Landskampioen PSV betaalde ’irritante‘ fantast tienduizend euro’

Daniel Cabot Kerkdijk01 jun 2017, 08:48
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2017, 08:48
Advertentie

PSV betaalde kort na het kampioenschap van vorig jaar tienduizend euro, plus 2.100 euro BTW, aan ‘voetbalgoeroe’ John Troost, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de regionale krant kan de zelfbenoemde positiviteitsgoeroe een Whatsapp-bericht overleggen waarin PSV’s teammanager Mart van den Heuvel een dergelijk bedrag in het vooruitzicht stelt als de titel naar Eindhoven zou gaan.

Ajax verspeelde op de laatste speeldag de landstitel aan PSV, door zelf niet verder te komen dan een gelijkspel bij De Graafschap. Troost claimde dat hij De Graafschap extra kracht had gegeven door 'hun ziel te verbinden met hun lichaam'. "Door schuddend met zijn lichaam de energiestromen van de Doetinchemse spelers te herprogrammeren en hun Bron te activeren. Ofwel hun god", zo omschrijft het dagblad.

"Wij communiceren als PSV nooit over deals en experts die bij ons in dienst zijn. Wij bevestigen en ontkennen nooit vragen hierover. Zelfs niet als dit een ander licht op een zaak zou werpen”, laat woordvoerder Thijs Slegers weten. Vrijwel overal in de Nederlandse voetbalwereld vallen spot en hoongelach Troost ten deel. Hij wordt gezien als een kwakzalver of irritante fantast die zijn 'gaven' aan de man probeert te brengen.

De positiviteitsgoeroe stelt dat hij nog meer dan een ton moet krijgen voor diensten die hij verleende in het laatste seizoen van Fred Rutten in dienst van PSV, maar daar heeft de club geen weet van. Het dagblad denkt dan ook dat de clubleiding vorig jaar 'een uitgelezen mogelijkheid' zag om van Troost en zijn financiële claim af te komen, als PSV op de laatste speeldag toch overwachts de titel zou pakken.

Bezig met laden …