voetbalzone

Landskampioen Rangers begint evenals Celtic met nipte zege

Bart Kruyt14 aug 2010, 18:04
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2010, 18:04
Advertentie

Evenals Celtic is ook landskampioen Glasgow Rangers met een nipte overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen in de Schotse Premier League. De ploeg van Alex McLeish hield de drie punten in eigen huis, door Kilmarnock met 2-1 te verslaan. Het was geen overtuigend optreden van de thuisploeg, maar de punten werden heilig verklaard.

/

Met nieuwkomer James Beattie als vervanger voor de vertrokken topschutter Kris Boyd begon Rangers nog wel erg goed. Direct werd de aanval gezocht en na kansen voor Kenny Miller (twee stuks) was de spits bij zijn derde inzet wel trefzeker. Een inzet van Kirk Broadfoot werd weggewerkt, maar tegen het lijf van Miller, die daardoor zonder het zelf te weten de score wist te openen.

Na de gelukkige openingstreffer ging Rangers op zoek naar meer en nieuwkomer Beattie kreeg een grote kans om zijn debuut op de luisteren met een treffer, maar faalde in de afronding. Kyle Lafferty raakte vervolgens nog de paal, voordat de marge dan alsnog verdubbeld werd door Steven Naismith, die scoorde tegen zijn oude werkgever.

Tot dit moment was Rangers nog nauwelijks in de problemen gekomen, maar daar kwam een halfuur voor het einde verandering in. Sasa Papac veroorzaakte een strafschop door James Dayton naar de grond te duwen, zag Jamie Hamill Alan McGregor de verkeerde hoek insturen, waarna het ging stormen voor het doel van Rangers. De thuisploeg wist niet te profiteren van de ruimte die hierdoor ontstond, maar gaf ook geen gelijkmaker weg, waardoor Rangers met een zege begon.

Bezig met laden …