voetbalzone

Landskampioen Standard grijpt Supercup

09 aug 2008, 22:27
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2008, 22:27
Advertentie
Standard Luik heeft voor de derde maal in de clubhistorie beslag gelegd op de Belgische Supercup. Tegen achtvoudig triomfator en Supercup-houder Anderlecht waren twee ingevingen van Oguchi Onyewu, vroeg in de eerste helft, voldoende om duidelijk te maken aan wie de trofee toebehoorde: 3-1.

De regerend landskampioen ontmoet later deze week Liverpool, in het kader van de derde voorronde van de Champions League. Van zenuwen voor die wedstrijd was zaterdagavond tegen Anderlecht echter weinig te bespeuren. De formatie van Laszlo Bölöni kwam als een duveltje uit een doosje uit de startblokken en kon na zeventien minuten al een keurige 2-0 voorsprong op het scorebord waarnemen.

Hoofdverantwoordelijk voor die marge was Onyewu. De Amerikaanse verdediger (26) evenaarde in zes minuten tijd zijn volledige productie van het vorige seizoen, door tweemaal het doel te vinden. Anderlecht, dat zich eerder deze week nog blameerde door in de tweede voorronde van de Champions League het onderspit te delven tegen het Wit-Russische BATE Borisov, kwam er in het vervolg van het eerste bedrijf niet aan te pas.

Na rust deed een nieuweling aan zijde van de Paarswitten iets terug. De twintigjarige Argentijn Matías Suarez, deze zomer overgekomen vanaf Belgrano, verkleinde bij zijn debuut de achterstand vanaf de strafschopstip een kwartier voor tijd tot 2-1. Echt in gevaar kwam Standard echter niet meer. Sterker nog; een debutant aan de zijde van De Rouches luisterde zijn vuurdoop ook op met een treffer.

Drie minuten voor tijd gooide verdediger Benjamin Nicaise het vermakelijke duel namelijk definitief op slot door de 3-1 binnen te werken. Daarmee was het verzet van Anderlecht gebroken en kon Standard het duel in het Maurice Dufrasne-stadion, beter bekend als het Sclessin, professioneel uitspelen. Dat verdediger Reginal Foreux in de slotseconden met rood moest vertrekken, mocht de pret aan Standard-zijde niet drukken. Met de winst verzekert de ploeg voor het eerst sinds 1983 weer van de Supercup.
Bezig met laden …