Lang onklopbaar Benfica is fraaie status na 128 dagen kwijt

Erik van Dam02 dec 2011, 22:12
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2011, 22:12

Na de 1-0 nederlaag van Barcelona, vorig weekend tegen Getafe, waren Benfica en Juventus de enig overgebleven clubs in Europa die nog niet één duel verloren, dit seizoen. Vanaf de start van het seizoen, op 27 juli, speelde Benfica acht maal gelijk en won het veertien wedstrijden De Portugezen zagen die fraaie en imponerende reeks vrijdag echter tot een einde komen. As Águias lieten zich door Marítimo Funchál uit de strijd om de beker, de Taça de Portugal, knikkeren.

/

Javier Saviola zorgde voor rust nog voor 1-0 voor Benfica. El Conejo kan niet altijd op een basisplaats rekenen dit seizoen, maar bewees zijn waarde door het vertrouwen van trainer Jorge Jesus terug te betalen met een doelpunt. Vanaf elf meter joeg hij de bal hard en hoog binnen langs doelman Ricardo Ferreira. Marítimo rechtte na rust echter de rug. De nummer vier van Portugal, die Benfica over anderhalve week weer treft voor de competitie, trok de stand een kwartier na rust gelijk via Roberto.

De Braziliaanse middenvelder maakte in zijn 57ste wedstrijd voor Marítimo eindelijk zijn eerste doelpunt; een hard schot van zeker dertig meter. Roberto koos er een belangrijk moment voor uit; de thuisclub voelde het vertrouwen opborrelen en kwam, tien minuten na zijn doelpunt, ook aan de leiding. Spits Leocisio Sami uit Guinee-Bissau greep een tweede moment van inspiratie aan om keeper Eduardo kansloos te laten met een poging die over de doelman heen ging.