voetbalzone

Langdurige schorsing dreigt voor Bernardo Silva na ‘dolletje’

Robin Bruggeman02 okt 2019, 11:16
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2019, 11:16
Advertentie

De Engelse bond heeft besloten werk te maken van de grap die Bernardo Silva vorige maand via Twitter maakte over Benjamin Mendy. De FA laat woensdagochtend weten dat de spelmaker van Manchester City vervolgt wordt voor zijn boodschap op het sociale medium, waardoor hij moet vrezen voor een langdurige schorsing.

Silva maakte onlangs op Twitter een grap richting zijn ploeggenoot. De Portugees plaatste een jeugdfoto van Mendy, met daarnaast het logo van een Spaans chocoladesnoepje. In het logo van het bedrijf is een donker stripfiguurtje te zien, waarna er al snel flinke ophef ontstond op sociale media.

Het bericht van Silva werd door veel mensen racistisch genoemd en ook de reactie van Mendy, die moest lachen om het plaatje, wist te publieke opinie niet te verzachten. Silva vroeg zich vervolgens publiekelijk af of ‘dollen met een vriend nu ook al verkeerd was’, waarna hij de tweet verwijderde.

Deze beslissing heeft de aanvaller annex middenvelder echter niet geholpen, aangezien de FA dus besloten heeft werk te maken van de tweet vanwege de ‘beledigende en ongepaste boodschap’ die ervan uitging. In de Engelse pers wordt zelfs gesproken over een maximale schorsing van zes wedstrijden. Silva heeft tot 9 oktober om met een reactie op de aanklacht te komen.

Bezig met laden …