voetbalzone

Langeler gunt Ajax-huurling en PSV’er kans op debuut voor Jong Oranje

Robin Bruggeman04 nov 2016, 13:45
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2016, 13:45
Advertentie

Art Langeler heeft vrijdagmiddag zijn selectie voor het oefenduel met Jong Portugal op 15 november bekend gemaakt en de bondscoach van Jong Oranje heeft voor vier nieuwe gezichten gekozen. Richairo Zivkovic, door Ajax verhuurd aan FC Utrecht, PSV’er Damian van Bruggen, Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam) en Vito van Crooy (VVV-Venlo) zijn voor de eerste keer uitverkozen.

/

Langeler wil met zijn nieuwe groep toewerken naar de nieuwe EK-kwalificatiecyclus, die volgend jaar van start gaat. Alleen spelers die zijn geboren op of na 1 januari 1996 komen dan in aanmerking voor een plekje bij Jong Oranje. Het oefenduel met de Portugezen, dat wordt afgewerkt op De Vijverberg in Doetinchem, vormt hier een eerste aftrap van.

Naast de nieuwe gezichten is er ook ruimte voor spelers als Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald (beiden Ajax), die ook al bij het grote Oranje hebben mogen proeven aan het echte werk.

De volledige selectie:

Doel: Hidde Jurjus (PSV), Joël Drommel (FC Twente)

Verdediging: Joshua Brenet, Damian van Bruggen (PSV), Kevin Diks (Fiorentina), Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam), Wesley Hoedt (Lazio), Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen), Karim Rekik (Olympique Marseille)

Middenveld: Yassin Ayoub (FC Utrecht), Riechedly Bazoer, Jaïro Riedewald (Ajax), Nathan Aké (AFC Bournemouth)

Aanval: Vito van Crooy (VVV-Venlo), Oussama Idrissi (FC Groningen), Patrick Joosten (FC Utrecht), Ricardo Kishna (Lazio), Richairo Živkovic (FC Utrecht)

Bezig met laden …