voetbalzone

‘Langzaam moet ik weer de speler worden die ik vorig seizoen bij Ajax was’

Robin Bruggeman04 mei 2018, 14:10
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2018, 14:10
Advertentie

Kasper Dolberg beleefde vorig seizoen een stormachtige doorbraak en werd in de zomerse transferperiode in verband gebracht met een transfer naar zo’n beetje alle grote clubs van Europa. Deze voetbaljaargang beleefde de jonge Deen echter een terugval en moest hij door slepend blessureleed lang toekijken. Aankomende zondag krijgt hij in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Excelsior de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar en wil hij zich nog een keer laten zien.

“Heerlijk. Ik ben hongerig. Langzaam moet ik weer de speler worden van vorig seizoen. Soms denk ik terug aan de goede wedstrijden in de Europa League, zodat ik het goede gevoel krijg. Hopelijk kan ik me zondag direct laten zien”, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. In de eerste seizoenshelft verloor Dolberg zijn basisplaats aan Huntelaar, terwijl hij daarna maanden aan de kant stond door blessureleed.

Voor de twintigjarige Deen was het de eerste keer dat hij echt met fysieke tegenslag te maken kreeg: “Een blessure komt nooit goed uit, maar dit was helemaal vervelend. De eerste grote blessure uit mijn carrière. Dat maakte het extra moeilijk”, gaat hij verder. Een aantal weken geleden sloot hij echter weer aan bij de groepstraining en inmiddels is hij weer fit.

Zondag zal hij in Rotterdam wel aan het laatste Eredivisie-duel van het seizoen moeten beginnen zonder wedstrijdritme. In tegenstelling tot een aantal andere spelers van Ajax dit seizoen, mocht Dolberg geen minuten maken bij Jong Ajax in de Jupiler League: “Dat paste niet binnen de regels, omdat ik te veel wedstrijden voor Ajax 1 heb gespeeld.”

Bezig met laden …