voetbalzone

Lanzaat kan Bulgarije inruilen voor Coventry

23 jan 2009, 11:25
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2009, 11:25
Advertentie
Quido Lanzaat kan zijn carrière gaan vervolgen in het Engelse Championship. De verdediger heeft een testperiode bij Coventry City met succes af weten te ronden en kan tekenen bij de club. Zijn vorige werkgever CSKA Sofia zit hem echter nog in de weg.

Lanzaat leverde in december zijn contract in bij de Bulgaarse topclub, nadat hij al drie maanden geen salaris had ontvangen. Bij CSKA Sofia was hij de best betaalde speler van de selectie, maar kwam hij vrijwel nooit aan spelen toe. Nadat hij zijn contract inleverde, is hij op zoek gegaan naar clubs waar hij stage mocht lopen.

Coventry City gaf hem de kans en is zeer gecharmeerd van de 29-jarige verdediger. Lanzaat heeft echter nog geen akkoord bereikt over de definitieve ontbinding van zijn contract bij CSKA Sofia. De Nederlander wil nog geld zien dat hij tegoed heeft. "Zo lang daar geen akkoord over is bereikt, kunnen wij hem niet aantrekken", aldus manager Chris Coleman.

"Wij zijn verbaasd over de kwaliteiten van Lanzaat", meldde Coleman tegenover Sky Sports. "Hij is beter dan wij dachten. Technisch is het allemaal goed, maar omdat hij al twee maanden niet meer had gespeeld waren hij huiverig over zijn conditie. Na een aantal tests bleken die goed te zijn. Wij hopen hem snel binnen te kunnen halen."
Bezig met laden …