voetbalzone

Lanzaat mag Calderwood bij Aberdeen overtuigen

20 aug 2008, 09:02
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2008, 09:02
Advertentie
Quido Lanzaat staat mogelijk voor zijn volgende buitenlandse avontuur. De verdediger traint deze week mee met de selectie van Aberdeen, nadat zijn contract bij het Bulgaarse CSKA Sofia in goed overleg werd ontbonden. Lanzaat moet in het Pittodrie Stadium de opvolger worden van Alan Maybury, die deze zomer vertrok.

Trainer Jimmy Calderwood is te spreken over de aanwezigheid van Lanzaat, die eerder onder meer voor Ajax, Borussia Mönchengladback en 1860 München uitkwam. "Het komt niet vaak voor dat we een ervaren speler als Quido transfervrij kunnen aantrekken. Hij is uit Bulgarije vertrokken omdat zijn salaris niet werd uitbetaald. Dat is de enige reden. In de komende dagen zullen we een beslissing nemen."

Negen jaar geleden speelde Lanzaat zijn eerste, en tot nu enige wedstrijd in de Eredivisie. Tegen MVV maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. De 29-jarige verdediger verkaste in januari 2000 naar Borussia Mönchengladbach en speelde vervolgens ook voor Alemannia Aachen en MSV Duisburg.
Bezig met laden …