voetbalzone

Laporta bevestigt interesse Barça: ‘Onze scouting volgt hem al heel lang’

Jordi Tomasowa02 jul 2023, 16:33
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2023, 16:33
Advertentie

Barcelona is met Fenerbahçe in onderhandeling over Arda Güler, zo bevestigt Joan Laporta namens de Catalanen. Mundo Deportivo meldde eerder op de zondag dat Barça erop vertrouwt de beste papieren te hebben om het Turkse toptalent binnenkort te presenteren in het Spotify Camp Nou. De kampioen van Spanje hikt vanwege de problemen op financieel gebied echter wel aan tegen de gelimiteerde transfersom van 17,5 miljoen euro en wil de felbegeerde Güler daarom nog een seizoen bij zijn huidige werkgever Fenerbahçe stallen.

Laporta bevestigt tegenover Mundo Deportivo dat de club inderdaad met Fenerbahçe onderhandelt over een transfer van Güler. “Alle Europese topclubs willen hem hebben. Arda is een zeer jonge Turkse voetballer en het klopt dat onze scoutingafdeling hem al een hele lange tijd volgt.” Volgens bovengenoemde Spaanse krant wil Barcelona de afkoopsom van 17,5 miljoen euro over twee termijnen verspreiden: een bedrag dat deze zomer wordt betaald en de rest na afloop van komend seizoen.

Ondertussen krijgt Güler de kans nog meer ervaring op te doen bij Fenerbahçe, al sluit Mundo Deportivo niet uit dat trainer Xavi de talentvolle aanvallende middenvelder uit Turkije deze zomer al aan wil laten sluiten bij de A-selectie. Zowel Barcelona als Fenerbahçe geeft er naar verluidt echter de voorkeur aan om Güler nog een seizoen in de Turkse Süper Lig te laten spelen. Op deze manier hoeven de Catalanen de middenvelder nog niet in te schrijven voor LaLiga, wat voordelen heeft in financieel opzicht. Güler zou zelf de voorkeur geven aan een directe transfer, maar is daarbij dus afhankelijk van de plannen van Barcelona. De verwachting is wel dat de deal binnen enkele dagen zal worden rondgemaakt.

Afvaardiging naar Turkije
Deco, aanstaand directeur voetbalzaken, ging deze week in Turkije het gesprek aan met de vader en zaakwaarnemer van Güler, Ümit Güler. De Catalanen hopen onder meer Real Madrid, AC Milan, Benfica en enkele clubs uit de Premier League te snel af te zijn. De directie van Barça zou het binnenskamers een strategische transfer noemen. Barcelona wil graag toeslaan en in financieel gezondere tijden zou Güler ‘al lang binnen zijn’. Met onder meer het sturen van voormalig wereldster Deco hoopte Barcelona de entourage van Güler te overtuigen van een overstap.

Bezig met laden …